bakos_logo_hatszogu_lapra-120m

Bakos mézzel többre mész!

 

Önnel együtt roppant szerencsések vagyunk, hogy olyan szövetségessel bírunk, mint Apis Mellifera! Nem túlzok: nélküle megszűnne az élet – kulcsponti feladatot teljesít azzal, hogy fáradhatatlanul járja a legelőket. Mármint a méhlegelőket.

Gondolom, senki nem lepődik meg, ha elárulom: a dallamosan csengő Apis Mellifera nem valami egzotikus lény, hanem a méh (háziméh, alias nyugati mézelő méh), latinul.

Április 30-a ünnep a Bakos-családban. Nem születés-, és névnap okán, hanem mert aznap van a Méhek Napja.
Természetesen nem csak aznap figyelünk, ügyelünk rájuk – egész évben becsben tartjuk méheinket. Azért is, mert fáradhatatlanul gyűjtögetnek, hozzájárulva mindennapi betevőnkhöz, azért is, mert tőlük függ az emberiség élelmiszertermelésének mintegy harmada, és azért is, mert a természetben semmi nem tartalmaz annyi, és olyan mértékű, az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen dolgokat, mint az a csoda, amit méznek hívunk.
Márpedig a mézet a méheknek köszönhetjük. Magától értetődő, hogy méltányoljuk Apis Melliferát.

Virgonc méheink Önnek gyűjtik a Balaton-felvidék virágainak pompás nektárját.
Hogy ez eljuthasson Önhöz, és csurranó kincsként fejthesse ki jótékony hatását testi és szellemi egészségére, a Bakos család apraja nagyja, a méhecskékkel együtt, ott nyüzsög a kaptárak körül.
 

Mióta nyüzsgünk? Őszintén megmondva, a kezdet kezdetén nem volt szó semmiféle nyüzsgésről, hiszen három méhcsaláddal indultunk, mondhatni, hobbi-szinten.
Az évek alatt, ahogyan ismereteink és felszereléseink bővültek, úgy gyarapodtak méhcsaládjaink, míg azon kaptuk magunkat, hogy bizony, méhtartók lettünk, igazi méhészcsapat – az egész család kiveszi a részét, gyerekektől át a nagyszülőkig: már valóban nyüzsgünk!
Nagy változások történtek a kezdetek óta. Vándorméhészet lettünk, hogy méheink akár messze tőlünk is tetten érhessék az éppen virágzó mézelő növényeket. Mondhatni, tenyerünkön hordozzuk őket, amit „ők” páratlan portékájukkal, többféle mézzel, virágporral hálálnak meg.

  • A Bakos-MÉZ egyike azon méhtartó gazdáknak, akik elmondhatják magukról: részük van abban, hogy az egy négyzetméterre eső méhcsaládszámban világelsők vagyunk.
  • Mézünk minősége és tisztasága alapvető.
  • Éltető Balaton-felvidék védjegyes méhészet vagyunk, saját méheink által termelt mézet árusítunk.
  • Tagja vagyunk az Országos Magyar Méhészeti Egyesületnek (OMME), portékánk az általuk kiadott zárszalaggal van ellátva, mely szintén garancia a jó minőséget illetően.

 

 

 

Mi a Bakos-MÉZ számára a méh? … A „legjobbat” már „lestoppolta” a kutya, így azt mondanánk: 

A méh az ember legbecsesebb barátja. 

 

Jó mézvágyat, jó étvágyat kívánunk!
Tisztelettel:
Bakos-MÉZ (Bakos család)

A Napot csókolod, ha méhek kincse csurran a szádba.
(DAZ)