bakos_logo_hatszogu_lapra-120m

Bakos-mézzel többre mész!

Mézes, virágporos napot, Kedves Látogató!

Termékeink dextrint, nitrogénvegyületeket, kalciumot, rezet, vasat, magnéziumot, mangánt, foszfort, káliumot, nátriumot, cinket, fermentumokat, aminosavakat, vitaminokat, illat és aromaanyagokat, ásványi anyagokat, valamint virágport is tartalmaznak.

MARADJON, KÉREM, EZ A MÉZ!

Elsőre talán brutálisan hangzik iménti felsorolás, de pánikra semmi ok! Nem kémikusok vagyunk, hanem méhészek, és imént a méz alkotórészeit (nagyjából) vettük sorra. Minden eleme remek!

Vegye le a polcról, ha:

  • megfázott, köhög, fáj a torka (fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő)
  • vérszegény
  • sportol, vagy erős fizikai munkát végez
  • torkában bugyog a gyomorsav (erre csak az egyetlen lúgos kémhatású méz, a repceméz a jó!)
  • nincs rendben az emésztése
  • nincs rendben a mája
  • magas a koleszterinszintje
    és/vagy
  • erős immunrendszert
  • erősebb csontozatot (segíti a kalcium felszívódását)
  • szép, szebb hajkoronát
  • fejedelmi süteményeket, ínycsiklandó pálinkát, bort
  • édességre vágyik, vagy egyszerű, de nagyszerű desszertet
    szeretne

Repceméz

 

  • Illatán szelíden repcés, színe fehér (bekristályosodott), vagy a halványsárga különféle tónusai.
  • Napok, de akár órák alatt „ikrásodik”, azaz kristályosodik, mert ez a méz birtokolja a legtöbb szőlőcukrot.
  • Sokan elrettennek tőle „kinézete” miatt, hiszen a belénk rögződött sztereotípiák szerint méz egyenlő az aranysárga, állagában folyékony mézzel, pedig dehogy!
    A repceméz, miután „bekötött”, külsőleg olyan akár a zsír.
  • Előbbi tulajdonságát kiaknázva készül az eszményi:

Krémméz

  • Világos, a zsírra emlékeztető „fizimiskával”, utánozhatatlan selymességgel! Nem csurog, nem csepeg, optimálisan kenhető, használható mézfajta, kivételes élvezeti értékkel!
  • A krémméz a repceméz speciálisan feldolgozva. Ne gondoljon semmiféle kotyvasztásra – folyékony, illetve bekristályosodott repcemézet elegyítünk megfelelő arányban egymáshoz, keverjük, így az eredetileg nagy szemcseméret finommá morzsolódik.

Akácméz

  • Megjelenése légies – színe majdnem teljesen áttetsző, vagy „éppencsaksárga”, esetleg halvány zöldessárga.
  • Illatos, visszafogott aromájú méz.
    Hungaricum: ilyen méhészeti háttérrel, ilyen színvonalon sehol másutt a világon…
  • Kristályosodását magas gyümölcscukortartalma akadályozza, magyarán: ha szeretné, hogy minél tovább csurranjon, akácmézet vegyen!

Vegyes virágméz

 

  • „Zömökebb, erőteljesebb stílus”: színében sötétebb, ízében, illatában karakteresebb, mint az akácméz.
  • Ahányféle vegyes mézvirágméz, annyiféle méz-zamat, hiszen sokféle virágról gyűjtik be a méhek. Ez az oka annak is, hogy a vegyes virágméznek a legmagasabb a tápértéke.
  • Tipikus jellemzője, hogy viszonylag gyorsan kristályosodik, attól függően, milyen virágokról aratták a méhek.

Facélia méz, azaz a mézontófű-méz

  • Miért mézontó? Egyszerűen azért, mert ontja a mézet!
  • Aromája pikáns, ellenállhatatlan: édes-citromos.
  • Mint valami drágakő: kissé opálos, színe víztiszta, de akár barnás is lehet.
  • Lassabban kristályosodik.

Napraforgó méz

 

  • Élénk-aranysárga színű, de akár narancsos-barnás is lehet.
  • Illata kellemes, íze karakteres.
  • Folyékony, és grízes állapotban is megtalálható, az sem meglepő, ha mindez egy üvegen belül.

Virágpor

  • A virágpor íze jellegzetes, egyedi.
  • Színe attól függ, milyen növényről takarította be a méh. Jellemzően zömmel sárga-okkersárga.
  • A virágpor az egyik lenyűgöző ajándéka a természetnek – méhek nélkül ki tudja, hozzájutnánk-e…
  • Számtalan olyan betegségmegelőző, roboráló, és gyógyító anyagot tartalmaz, melyeknek felsorolása sem egyszerű – igazi szuperproduktum!

Kedves Vásárlónk!

 

Akár méz, akár virágpor, biztosíthatjuk, jól dönt, mert:

 

”Bakos-mézzel többre mész!”